TECHNISCHE OMSCHRIJVING

Fundering en heiwerk

De fundering bestaat uit een gewapende balkenfundering die wordt aangebracht op prefab betonpalen, van voldoende lengte en ter goed keuring van de gemeente, afdeling bouw- en woningtoezicht.

 

Begane grond- en verdiepingsvloeren

De begane grondvloeren van de woning wordt uitgevoerd als systeemvloer. De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als een betonnen kanaalplaatvloer.

 

 

Gevelmetselwerk (volgens monster en kleurenschema)

De buitengevels van de woning worden uitgevoerd in schoonmetselwerk. Het schoon­ metselwerk is volgens monster en het kleurenschema en wordt achteraf platvol gevoegd.

 

Tuinberging

De  tuinberging bestaat uit een niet onderheide betonnen vloer. De wanden van de tuinberging zijn gemaakt van stijl- en regelwerk met daartegen verduurzaamd houten gevelbekleding. De daken worden gemaakt van een houten balklaag met underlayment en kunststof dakbedekking.

 

Binnenspouwbladen en binnenwanden

De binnenspouwbladen en stabiliserende binnenwanden worden uitgevoerd in kalkzand steenblokken. In de spouw van de buitengevels wordt isolatie toegepast van voldoende dikte conform de omgevingsvergunning. De binnenwanden op de begane grond en

verdieping worden uitgevoerd in gipsblokken en behang-klaar afgewerkt. In de badkamers worden gips hydroblok-ken toegepast. De woningscheidende ankerloze spouw muur wordt uitgevoerd in kalkzandsteenblokken.

 

Buitenkozijnen, ramen en deuren

De hardhouten buitenkozijnen worden geproduceerd onder KOMO-SKH garantie. De elementen worden standaard voorzien van isolerende beglazing en afgemonteerd met deugdelijk hang- en      sluitwerk conform eisen politiekeurmerk veilig wonen.

 

Dakconstructie

De schuine dakconstructie bestaat uit een geïsoleerde prefab sporenkap,de binnenzijde is afgewerkt met multiplex. De dakconstructie wordt voorzien van isolatie van voldoende dikte conform omgevingsvergunning. Over de dakelementen worden panlatten aange­bracht met keramische dakpannen volgens monster, compleet met  alle hulpstukken zoals ondervorsten, vorsten, kantpannen, ventilatiepannen, etc.

 

Goten

De goten zijn samengesteld uit regelwerk met boeidelen en gootplafonds van hout en bekleed met  zink.

Tegelwerk

In de showroom van Aannemingsbedrijf Kuin is er keuze uit een ruim standaard tegelassortiment met diverse kleuren en afmetingen. Tegen een meerprijs met  een verrekenprijs is het mogelijk afwijkend tegelwerk te kiezen.

 

Cementdekvloer

Alle vertrekken op de begane grond en verdiepingen, uitgezonderd achter de dragende knieschotten en waar tegelvloeren zijn omschreven, worden voorzien van een cement­dekvloer met een dikte van ± 70mm

 

Trap

De trap naar de eerste - en tweede verdieping wordt uitgevoerd als een open vurenhouten trap. De trappen worden compleet geplaatst met trap hekken houten leuningen.

 

Stukadoorswerk

Alle zichtbare steenachtige wanden worden behang klaar afgewerkt, behoudens de meterkast. Plafonds van de woning worden op de begane grond en verdieping alsmede de wanden boven het tegelwerk behandeld met spuitwerk in een fijne structuur. De kap van de woning, het plafond in de meterkast en de berging hebben geen afwerking.

 

Sanitair

Het op tekening aangegeven sanitair in kleur wit leveren en plaatsen, inclusief kranen en afvoeren. De toiletruimte op de begane grond wordt uitgevoerd met een wandcloset en een fontein. De badkamer wordt uitgevoerd met een wand-closet, wastafel met planchet en spiegel en in de douchehoek een mengkraan en douchekop met glijstang. Tegen een meerprijs met een verrekenprijs is het mogelijk om afwijkend sanitair te kiezen, e.e.a. is in te zien i n de Showroom van Aannemingsbedrijf Kuin.

 

Keuken

De starterswoning wordt opgeleverd met een eenvoudig keukenblok. De andere woning wordt standaard opgeleverd zonder keuken. Leidingen worden op de standaard plaatsen afgedopt.

 

Warm- en koudwaterleidingen

Een complete bedrijfsklare warm- en koudwaterinstallatie aan te leggen naar de diverse op tekening aangegeven tap punten, één en ander volgens voorschriften van het

waterleidingbedrijf. De warmwatervoorziening geschiedt vanaf de warmtepomp inclusief boilervat naar de aansluitpunten in de keuken en de badkamer.

 

Elektrische installatie 

In de woning wordt een complete el ektrische installatie aangebracht volgens de voor­schriften van het plaatselijke ektriciteitsbedrijf en overeenkomstig NEN 1010. Wandcon-­ tactdozen zullen op een hoogte van 1050 mm worden geplaatst, tenzij anders vermeld. Schakelmateriaal wordt uitgevoerd in wit kunststof, inbouwmodel met uitzondering van de zolder en de berging die opbouwmodel zijn.

Centrale verwarming

De woning wordt voorzien van een cv-installatie. In de woning wordt een warmtepomp- installatie (inclusief boiler vat) met een binnen- en buitenunit geplaatst welke de warm tapwater bereiding en de verwarming van de woning verzorgt d.m.v. vloerverwarming op de begane grond en 1ste verdieping.  In de badkamer wordt tevens een elektrische radiator geplaatst. De temperatuurregeling geschiedt centraal via een kamerthermostaat in de woonkamer. De cv-leidingen worden uitgevoerd in diffuus dichte kunststof en zoveel mogelijk in de cementdekvloer gelegd.

 

Uitgangspunt voor de (kamer)temperaturen bij een buitentemperatuur van -10° Celsius en bij gelijktijdige verwarming van alle vertrekken is

  • Woonkamer + keuken: 20°C

  • Slaapkamers : 20°C

  • Badkamer: 22°C

  • Interne verkeersruimte: 15°C

Plaats van de binnenunit, buitenunit en boilervat van de warmtepomp installatie volgens tekening.

 

Ventilatie

De woning wordt voorzien van een mechanisch ventilatie- systeem. De ruimtes d ie worden afgezogen betreffen de keuken, het toilet, de badkamer en de ruimte met de opstelplaats voor de wasmachine. De hoeveelheid af te zuigen lucht volgens Bouwbesluit. De toevoer van verse  lucht geschied door middel van ventilatieroosters opgenomen op het glas in

de kozijnen, deze zorgen tevens voor de ventilatie van de overige ruimtes.

 

Terreininventaris

De erfafscheiding worden daar waar nodig op de hoekpunten gemarkeerd of aangegeven met een paaltje.

 

Straatwerk en tuininrichting

Er wordt bij de woning conform situatietekening een pad naar de voordeur gemaakt van betontegels 40x60 cm.

 

Ook de doorgaande achterpaden naar de bergingen worden voorzien van bestrating.